Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні Херсон приймав волонтерський Потяг Єдності „Труханівська Січ”

Акцію ініціювали громадські і волонтерські організації. Назва – від острова Труханів у Києві. На ньому організований безкоштовний табір для дітей переселенців. І на Січі, як у минулі козацькі часи, зібрались всі небайдужі.

Завдяки „Укрзалізниці” вже четвертий потяг відправляється до обласних центрів і невеликих містечок. Мета проста і зрозуміла – об’єднати Україну.

Ми намагаємось показати, що є Україна. Кожне місто має свої перлини, свої проблеми, але воно живе! Завдання для нашої молоді – не показати їм будинки, які вони можуть самі приїхати й подивитись, а показати те, що є у людях, як Україна живе, чим живе!” – розповіла одна з організаторів агітпотягу Олена Іванова.

Перші два потяги єдності йшли на Схід. Волонтери везли дарунки військовикам і дітям, з ними ж вирушали і люди мистецтва. Саме тоді прийшло розуміння – багато з того, що ми знаємо про східні регіони – вигадка і пропаганда. Там така ж кількість волонтерів і патріотів, але працювати їм набагато їм важче, бо вони і їхні родини ризикують життям.

Третій потяг сформувався із молоді, з якою організатори познайомились. 18 діб волонтери були у дорозі, відвідали міста й містечка, розташовані західніше Києва. Нинішня подорож розпочалась 12 грудня з Чигирина і закінчиться у Одесі.

Кожне місто любить себе, в ньому живуть патріоти свого краю, нам потрібно ще навчитись любити всю велику територію, що зветься Україна. Багато молодих людей були здивовані, настільки вона велика й різноманітна”, – сказав один із співзасновників „Труханівської Січі” Микола Бондар.

 

Молодь з різних куточків України – з Черкас, Вінниці, Волині, Львова, Києва, Хмельницького, Маріуполя, Луганської, Донецької, Дніпропетровської областей, Одеси. Тимур – з Сєвєродонецька (Луганська область): „Мені цікаво побачити всю Україну”. Дарина (Волинь): „Після того, як я побувала у різних куточках України, мій світогляд кардинально змінився. Ми бачимо різні міста, зустрічаємо різних людей, і руйнуємо власні упередження перед жителями інших регіонів”.

У Херсоні учасників Потягу Єднання зустрічали у вищому комерційному училищі та кафедральному соборі Стрітення Господнього. В облдержадміністрації молодь ставила питання очільникам області – Андрію Гордєєву та Владиславу Мангеру.

Для них відбулись екскурсії в обласному краєзнавчому музеї, зустрічі з курсантами Херсонської державної морської академії. Волонтери побували на Алеї Героїв і взяли участь у відкритті головної ялинки на Площі Свободи.

Сьогодні ж увечері Потяг Єдності відбуває до Миколаєва, а в Одесі на них чекає знайомство з Чорноморським Флотом України. До участі у 5-ому потязі обіцяли долучити і молодь з Херсона.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН