Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні чиниться тиск на священнослужителів Української Православної Церкви Київського Патріархату

Херсонська волонтерка Наталія Возаловська на Фейсбуці висловила обурення діями нової поліції, яка провели обшук у капелана Ігоря Петренка, який представляє Українську Православну Церкву Київського Патріархату.

 – Шановні волонтери, капелани, учасники АТО!
Сьогодні в місті Херсоні відбулася провокація, яка боляче вдарила по всім патріотам.
Зранку у квартиру капелана Ігора Петренка ввірвалася “нова поліція” з обшуком для вилучення зброї та бойових припасів. Капелана, обвинувачують в тому, що він не тільки тримає зброю вдома, але що він може бути причетний до збуту вогнепальної зброї. Більшої нісенітниці навіть не можна було придумати. Отець Ігор є щирим патріотом України, священиком, був в полоні, регулярно їздить в АТО з наданням допомоги.

За отриманою інформацією суд і обшук провели по якійсь скарзі. Загальна практика міліції по прибиранню “неугідних” по спадщині перейшла до поліції. Є певні особи, які мають якісь певні “борги” перед міліцією, використовуються як “потерпілі” для написання заяв про тиск, вимагання хабарів, зберігання зброї і т.д. 

 На думку пані Наталії, подібні дії правоохоронних органів можуть тягти за собою негативні наслідки, хоча поліцією у квартирі Ігоря Петренка ніяких незаконних речей знайдено не було.

 – Як волонтерка вимагаю від поліції публічного вибачення перед капеланом Ігорем Петренком та притягнути до відповідальності наклепника і недопущення в майбутньому подібних інцидентів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН