Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В аеропорт «Херсон» зайшов літак на щойно відкриту руліжну доріжку

Сьогодні в аеропорту «Херсон» відбулась урочиста здача в експлуатацію руліжної доріжки А 1 за участі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва.

Разом з в.о. заступника голови облдержадміністрації Дмитром Бутрієм, депутатом обласної ради Юрієм Рожковим та журналістами, очільник області і керівництво аеропорту оглянули реконструйовану доріжку, а також зустріли літак, який першим зайшов на руліжну доріжку.

Пасажирам, які прибули на літаку очільник області зробив подарунки.

«Вже розпочато роботи з реконструкції перону, яку планується завершити цього року. Аеропорт, послугами якого  на сьогодні скористались більше 200 тис. пасажирів це розвиток інфраструктури та можливість залучити туристів на Херсонщину. Це інвестиції та 100 млн грн, податки з яких надходять до нашого бюджету», – зазначив очільник області Андрій Гордєєв. Він подякував Андрію Путілову, який на посаді голови ОДА запустив процес реконструкції аеропорту, депутатам обласної ради та усій команді, яка доклала багато зусиль на урядовому та місцевому рівнях.

Руліжну дорожіку було освячено аби пілоти не мали проблем в управлінні літаком.

Це завершення чергового етапу робіт з реконструкції аеропорту, розпочатої ще в листопаді 2015 року на замовлення комунальної установи з капітального будівництва та експлуатації Херсонської облради.

Як зазначив Юрій Рожков, запуск рейсів Херсон-Київ дасть змогу розвивати «північний хаб» через який буде комфортно дістатись будь-якої точки світу, а не тільки Туреччини: «Завдяки реконструкції ми маємо змогу відновити регулярні авіарейси до Києва в березні наступного року, це дасть можливість пасажирам в Києві здійснювати пересадки як на міжнародні авіарейси в усі кінці світу, так і внутрішньоукраїнські».

Загальна вартість проекту реконструкції складає 98 млн грн, виділених з державного фонду регіонального розвитку, 10% з яких профінансовано з обласного бюджету. Проектом передбачено будівництво двох рульожних доріжок, реконструкцію перону та дренажної системи, що дасть змогу приймати літаки на ночівлю, що відповідно збільшить число рейсів та забезпечить більш зручний для пасажирів графік польотів.

khoda.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН