Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі Миловому Бериславського району відкрито меморіальну дошку загиблому воїну АТО Сергію Лебедю

28-річний хлопець був демобілізований до лав Збройних Сил України 28 липня 2015 року. За три місяці отримав спеціальність навідника гармати танку і з листопада служив у військовій частині, що базувалась під Артемівськом Донецької області. Сергій виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Під час виконання службових обов’язків Сергій Лебідь захворів. 24 доби він боровся за життя у Харківському військовому шпиталі. «Весь цей час я була поруч із Сергієм, тримала його за руку і просила його не покидати нас. У перші дні він не отримав необхідного лікування, це і зіграло велику роль. А коли вже впав у строю, його доставили у лікарню. Хоч і молодий, але не переборов пневмонію», – зі сльозами розповіла мама Сергія Лебедя Ніна Біркіна.

На урочистий мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки зібрались односельці, колектив Милівської загальноосвітньої школи, представники обласної, районної, сільської влади, військкомату.

«На Україну прийшло лихо з боку Росії. І саме цей молодий хлопець не заховався, коли йому доставили повістку. Сергій Лебідь пішов на фронт і захищав разом з іншими бериславцями наш мир і спокій», – сказав у виступі депутат обласної ради, керівник базового підприємства Ігор Йосипенко.

На шкільному фасаді – це вже друга пам’ятна дошка. Раніше у зоні АТО загинув односелець Валерій Єлефтеріаді. Вшануванням пам’яті загиблих воїнів займаються п’ятеро волонтерів – виготовляють і встановлюють меморіальні дошки і прапори «Воїн світла». Очолює групу небайдужих відомий волонтер, депутат Дніпровської у місті Херсоні ради Олег Баркаренко. Він вручив Милівській школі другий том «Хронології мужності» – книги про воїнів, що полягли за незалежність.

«Діти мають знати, хто віддав життя за незалежність. Вона дісталась нам безкровно, а тепер земля, як червоними маками залита кров’ю наших бійців», – наголосив Олег Баркаренко.

Втрати Херсонщини у війні на Сході – більше 110 бійців. 60 пам’ятних дощок встановлені в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській областях, на Західній Україні – усюди, де знаходять вічний спокій наші земляки, котрі загинули за територіальну цілісність України.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН