Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чим більше жінок прийде у політику, тим швидше прийдуть зміни в Україну, – Олена Урсуленко

Успішні жінки Херсона обговорили, як налагодити взаємодію між владою і громадськими організаціями. На зустрічі були присутні і члени ради міського учнівського парламенту разом з наставником-радником начальника управління освіти Тамарою Верещакою.

З боку влади – секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко, від громади – очільниці громадських організацій, які давно й успішно впроваджують соціально значущі проекти в місті й області – Ольга Жукова, (МО «Нова генерація»), Олена Микитась та Анжела Литвиненко (ХОЦ «Успішна жінка» ), Наталія Бімбірайте (ІРЦ «Правовий простір»).

Успішні жінки, кожна у своїй сфері, обговорювали, як залучити до активного життя більше представниць прекрасної статті. І, перш за все, виховати у юних парламентарів, серед яких більшість становлять дівчатка, бажання і далі займатись проектами, спрямованими на загальне благо.

Це можуть бути програми з культурного обміну. Одна з граней діяльності Наталі Бімбірайте – підтримка зв’язків з Литовської Республікою. «Цьогоріч вперше у Херсоні відбулись Дні Литви, і наша делегація побувала з «Днями Херсонщини» у Вільнюсі та Каунасі. Протягом цих днів ми провели велику кількість культурних заходів, ділових зустрічей. Ми пішли шляхом «від культури до економіки», сподіваємось, що ці міжособистісні стосунки переростуть у співробітництво між країнами», – сказала Наталя Бімбірайте.

В результаті обміну думок знайшлись кілька проектів, які будуть цікаві і жінкам-політикам, і громадським діячкам. Це – протидія торгівлі людьми та насильства у родинах, вирішення правових питань. Реалізацію цих проектів запланували на наступний рік.

«Ми дійшли спільної думки, що жінки можуть багато чого змінити в житті своїх громад. За статистикою, 95% жінок-політиків не залучені у корупційні діії. Чим більше жінок прийде у політику, стане активними громадськими діячами, тим скоріше ми зможемо провести реальні реформи у всіх сферах життя і стати соціально орієнтованою країною», – впевнена секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Щоб впроваджувати спільні проекти, необхідний майданчик, де б такі зустрічі проходили частіше. Громадські активістки звернулись до секретаря міськради з пропозицією утворити єдиний центр, в якому могли би збиратись представники влади і громади, обговорювати насущні питання, обмінюватись досвідом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН