Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лише третина інвалідів та учасників війни можуть отримувати ліки безкоштовно

У Корабельному районі Херсона мешкає 46 тисяч осіб, що мають певні медичні пільги. Тобто послуги закладів охорони здоров’я для них повинні бути безкоштовними, і придбати ліки вони мають за пільговими рецептами.

Щороку розрахунки на ці категорії громадян міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних подає до управління охорони здоров’я. І це – 15 мільйонів на рік. Таких коштів в управління немає, тому фінансуються лише рецепти для інвалідів та учасників війни.

«У Корабельному районі – близько 4 тисяч інвалідів та учасників війни і прирівняних до них осіб. Щоб задовольнити їхні потреби на отримання ліків по пільгових рецептах, потрібно 2 мільйони щорічно. По факту профінансовано 600 тисяч гривень – трохи більше третини від заявленого», – пояснив ситуацію головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних, депутат міськради Леонід Ремига.

Ці 600 тисяч гривень розподіляються на кожний місяць у мережі аптек. Фармацевти видають ліки лише за наявності оплати. Тому так і важко пільговикам отримувати безкоштовні лікарські засоби, які гарантує їм держава.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН