Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мостоперехід у Херсоні між ХБК і Таврійським планують збудувати за наступні два роки

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв під час спільного брифінгу з народним депутатом Олександром Співаковським.

Губернатор раніше анонсував відновлення будівництва мостопереходу з 1 грудня. Багато хто розцінив це як жарт: хто будуватиме при мінусовій температурі?

Йдеться скоріше про те, що з початком зими розпочались підготовчі роботи на об’єкті. Мостоперехід оцінювали київські експерти і зробили 240 зауважень до проекту.

«Процедура підготовки складна і триватиме довго. Адже ми всі хочемо, щоб мостоперехід був збудований капітально і служив городянам багато років», – прокоментував народний депутат Олександр Співаковський.

Всі будівельні роботи планують завершити за два роки.

«Наступного року ми плануємо збудувати сам переїзд і з’їзд до Таврійського. А 2018-го виконати частину робіт з боку вулиці Залаегерсег (ХБК)», – розповів голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Нагадаємо, що будівництво автомобільного мостового переходу через залізничні колії було заплановане ще 1989 року. 2012 року роботи розпочались. Кошти були виділені генпідряднику «Херсонському облавтодору». Через низьку ефективність робіт організацію зобов’язали повернути 56 млн. грн. до бюджету.

Справою зайнялись правоохоронці, але кошти ніхто не повернув. Вже більш, ніж три роки на місці мостопереходу стирчать лише кілька безгосподарних паль.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН