Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відкрився обласний очний шпиталь для ветеранів війни та учасників АТО

В Одесі сьогодні в центрі міста, на вулиці Бєлінського, відкрився обласний очний шпиталь для ветеранів війни та учасників АТО, капітально відремонтований за кошти Міністерства оборони США. Як передає кореспондент УНІАН, в урочистій церемонії взяли участь т.в.о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська, військовий аташе ВМС США капітан 3-го рангу Шон Стівенс, персонал медичного закладу тощо.

Як зазначила Бобровська, будівля госпіталю збудована 1848 року, це пам’ятка культурної спадщини, і вона повністю відремонтована, завдяки «партнерам з Міністерства оборони США».

«Це повністю оновлена клініка. У госпіталі нові меблі, комунікації, туалети і фасад… Загальна вартість реконструкції понад 0,5 млн дол. (понад 13 млн грн – УНІАН). Дякую командуванню Збройних сил США і посольству США за таку вагому допомогу», – сказала очільниця області.

На фасаді будинку встановлено пам’ятну табличку з інформацією, що ремонт фасадів, дахів, палат і санітарних кімнат проведено за кошти військового відомства США.

«В дар народові України від Командування ЗС США за підтримки відділу оборонного співробітництва Посольства США і командування ВМС США», – написано на табличці.

Капітальний ремонт було розпочато у січні, американська сторона курирувала проект реставрації та відновлення будівлі. Крім того, під час міжнародних навчань «Сі Бриз-2016» моряки ВМС США брали безпосередню участь у ремонтних роботах.

Як зазначив представник посольства США, він радий тому, що занедбаний будинок відремонтовано. За його словами, учасники і ветерани, як Другої світової війни, так і антитерористичної операції, «гідні високоякісного життя та медичного обслуговування в комфортних умовах».

Госпіталь може обслуговувати одночасно 110 пацієнтів, у кожній палаті, розрахованій на 7 осіб, обладнано санітарний вузол.

УНІАН

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН