Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонському музею природи – 110

1906 року він відчинив двері для слухачів сільськогосподарських курсів і відвідувачів. Відкриття музею в місті – заслуга однієї людини, який зміг переконати міську владу у його необхідності. Ентомолог Йосип Конрадович Пачоський прибув до Херсонської губернії для вивчення шкідників сільськогосподарських культур і методів боротьби з ними. А залишив по собі колекції флори і фауни південного краю, наукові праці, яким до сих пір користуються науковці.

Зараз природничий відділ Херсонського обласного краєзнавчого музею всі називають Музеєм природи. Він відкриває „Таємниці Світового океану”, в цій експозиції розташований скелет синього кита, і мирно співіснують живі мешканці плавнів і річок.

„Херсонське сафарі” проходить у тропіках, горах, лісах і звичних степових просторах.

110-річний ювілей музейники вирішили відзначити у три етапи. Знайомство зі скарбницею історії та природного рідного краю юні херсонці починають саме у стінах Музею природи.

Exif_JPEG_420

Сьогодні відбулось нагородження переможців конкурсу малюнків „Мій улюблений експонат”, який проводився серед дітей від 6 до 16 років. Студентів очікує музейний квест. Наукові співробітники відкриють фонди, які були під замком від самого початку його існування. Шафи для зберігання опудал тварин замовлені самим Пачоським, і більшість експонатів виготовлена засновником і таксидермістом Томасом Бореєм. Для науковців буде проведено засідання „круглого столу”.

У ювілейний для найстарішого з музеїв півдня України рік хотілось би привернути увагу депутатів і керівників області на стан, в якому перебуває природничий відділ. Столітнє приміщення „накренилось”, а фасад просо осипається. Музею вкрай необхідні укріплення фундаменту, стін, даху. Інакше Херсон може втратити одну з найгарніших будівель.

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН