Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пільгове перевезення городян у цьому і наступному році компенсують місцеві бюджети Херсонщини

Ці повноваження передані на місцевий рівень. Бюджету Нової Каховки це обійдеться у  2 мільйони гривень. Більше чверті населення міста мають право на транспортні пільги.

Часто у ЗМІ піднімається питання про зміну цього механізму: пільгу залишити, але монетизувати її. Тобто надавати пенсіонерам й іншим громадянам, хто має право на пільгу, адресну грошову допомогу. Новокаховський міський голова Володимир Коваленко говорить, що всі ці пропозиції залишаються на рівні розмов.

«Я вже багато років входжу до Асоціації міст України. І вже десятиліття мери більшості міст України говорять про необхідність змінити підходи і схеми до пільгових перевезень. І нічого не змінюється. Зараз є закон, і ми маємо його дотримуватись. Всі інші механізми погашення боргів перед перевізниками, будуть розцінені як порушення діючого законодавства», – прокоментував міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Монетизація пільг зменшила б навантаження на місцеві бюджети. Людина отримала б певну суму і сама розпоряджалась, як її витрачати. Але поки законотворцям не до цих питань: держава передала ці повноваження на місця і «умила руки».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН