Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі митники попередили спробу незаконного вивезення старовинних монет за межі України

При проведенні митних формальностей в зоні митного контролю міжнародного аеропорту м. Запоріжжя у громадянина Туреччини було виявлено 29 старовинних монет з металу сріблясто-білого та темно-мідного кольорів і п’ять медалей СРСР, які не були заявлені за встановленою формою і знаходилися у ручній поклажі.

Іноземець, який відлітав нічним міжнародним авіарейсом «Запоріжжя – Сабіха», самостійно обрав форму проходження митного контролю у спрощеному порядку «зелений коридор» без заповнення митної декларації. При проходженні «зеленого коридору», у нього було виявлено зазначені культурні цінності без необхідних для їх перевезення документів.

Ці предмети обмежені до переміщення через митний кордон України відповідно до ст. 373 МКУ, Закону України від 21 вересня 1999 року №1068 “Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей.” ( 1068-14 ) та Інструкції про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України, затвердженої наказом Міністерства культури і мистецтв України від 22 квітня 2002 року за № 258.

Громадян Туреччини порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, а саме перемістив «зеленим коридором» предмети, що обмежені законодавством України до такого переміщення. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.
Вказані предмети правопорушення були вилучені для проведення митницею подальших процесуальних дій. Про це повідомляє Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Запорізька правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН