Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відкриття оновленої дитячої поліклініки у Херсоні – це результат ефективної роботи депутатів міськради, – Олена Урсуленко

Сьогодні відчинила двері дитяча поліклініка №1 Херсонської міської клінічної лікарні ім. Ольги та Афанасія Тропіних у капітально відремонтованому приміщенні. Медичний заклад «переїхав» з вул. Суворова на територію базової лікарні. І відтепер якість медичних послуг значно покращиться.

Перша дитяча поліклініка обслуговує близько 10 тисяч дітей – це трохи менше половини всієї кількості дітей Корабельного району міста. Щодня на прийоми до педіатрів й інших спеціалістів звертаються близько 500 жителів району, на дому обслуговуються більше 90 дітей. Дуже актуальним і важливим у діяльності дитячої поліклініки є наявність денних стаціонарів – для дітей з ураженнями ЦНС, Центру охорони зору для дітей і підлітків, з хронічними захворюваннями, хірургічний кабінет.

«Головний плюс розташування поліклініки №1 на території клінічної лікарні – близькість розташування діагностичної бази: рентген-кабінету, УЗД, лабораторії. Зараз у поліклініці розташовуються кабінети педіатрів і ведучих спеціалістів: хірурга, офтальмолога, невролога, до яких за допомогою можуть звертатися жителі всіх мікрорайонів. У поліклініці встановлено все необхідне устаткування», – сказав головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні ім. Тропіних Леонід Ремига. Колектив і адміністрація мріяли про таке приміщення давно. Знайшли підтримку і розуміння у депутатів Херсонської міськради.

0000316-45-59

«Депутати міськради ухвалили рішення про виділення близько 3 млн. грн. на переобладнання цього приміщення в дитячу поліклініку. Хочу подякувати депутатському корпусу за розуміння і підтримку соціально важливих проектів. Адже відкриття оновленої дитячої поліклініки – це результат ефективної роботи депутатів міськради, які підтримали ініціативу головного лікаря щодо покращення соціальних послуг для городян. Проект успішний і втілений в короткий термін, в приміщенні затишно і комфортно, кабінети мають сучасне медичне обладнання. Лише за активності городян наша громада стане процвітаючою», – наголосила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Перша дитяча поліклініка розташувалась у колишньому гастроентерологічному відділенні. Але можна сказати, що будівля отримала нове життя. У ній замінені всі інженерні комунікації, вікна, підлога, нова покрівля виготовлена за новою технологією, встановлено нове сантехнічне обладнання. Зараз у лікарні готуються до встановлення автономного опалення за грантові кошти. За умовами грантодавця, 10% від суми надає місцева громада.

«Відкриття поліклініки у новому приміщенні великою мірою стало можливим завдяки процесу фінансової децентралізації. Депутати розпорядились коштами по-хазяйськи. Ви бачите, яка прекрасна будівля. Сюди буде приємно приходити і тут комфортно буде працювати», – поділилась враженнями перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Валентина Січова.

Сьогодні на урочистому відкритті були присутні депутати, представники влади, колеги, співробітники та ветерани лікарні Тропіних. Колектив отримував вітання й подарунки. Голова фракції «Солідарність» Херсонської міськради Сергій Жуйков передав медичному персоналу дошки для сповивання немовлят.

0001216-48-23

0001116-47-40

0003716-54-27

0003416-52-49

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН