Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Газова схема «вимивала» з української економіки мільярди, – Володимир Гройсман

Непопулярне рішення з підняттям ціни на газ з 1 травня прем’єр-міністр пояснив тим, що такий крок допоможе подолати корупцію в газовій сфері і поверне Україні статус енергетично незалежної держави.

«Коли існувала пільгова ціна на газ, пільговий обсяг для населення, це була певна схема. Неважливо витратило населення цей обсяг, чи ні. У балансі залишався газ, який виділений задешево, а перепроданий по повній ціні. Схема «вивмивала» з української економіки мільярди. Тому ми пішли на такі кроки, і запровадимо чесне управління в газовій сфері», – сказав на зустрічі з активом Херсонської області під час робочого візиту Володимир Гройсман.

Також прем’єр-міністр запевнив, що держава компенсуватиме 85% вартості комунальних послуг всім, хто оформив субсидії. «Зараз намагаються дискредитувати систему субсидій. Що таке субсидія? Родина, де є два працюючих, заробляє, в середньому 10 тисяч гривень . Якщо платежі за послуги ЖКГ становлять більше 15%, то держава заплатить за конкретну людину 85% вартості енергоресурсів», – наголосив Володимир Гройсман під час робочого візиту у Херсоні 10 листопада 2016 року.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН