Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутатам не лише слід на рівні Закону заборонити керувати комунальними підприємствам, а й працювати в органах місцевого самоврядування, – Іван Лопушинський

Законопроект Олександра Співаковського із запобігання конфлікту інтересів у діяльності місцевих рад ще не розглянула Верховна Рада. Але після кількох публікацій користувачі соціальних мереж, в більшості, його підтримують  і доповнюють своїми пропозиціями. Нагадаємо, що законопроект забороняє місцевим депутатам працювати на керівних посадах у комунальних підприємствах, котрі підпорядковані відповідним радам. Його одноголосно підтримав Комітет з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради. Голова комітету Єгор Соболєв зобов’язався лобіювати проходження проекту закону через парламент.

У своїх коментарях користувачі Фейсбуку вважають, що депутати місцевих рад не можуть одночасно бути і чиновниками виконавчих органів.

«Депутатам не лише слід на рівні Закону заборонити керувати комунальними підприємствам, а й працювати в органах місцевого самоврядування. Той стан справ, що ми маємо зараз у місцевих радах, коли депутати працюють заступниками голів, директорами департаментів, радниками і помічниками – це суцільна корупція!» – написав у коментарях завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ Іван Лопушинський.

В умовах децентралізації, коли повноваження органів місцевого самоврядування суттєво розширюються, «конфлікт інтересів»  буде виникати частіше, ніж до цього часу. Громади мають більше коштів у своєму розпорядженні, і кожен з депутатів-керівників КП буде тягнути ковдру на себе. Проблеми його підприємства йому ближчі і зрозуміліші.

sakovnich
Олексій Саковнич

«Надважливі та актуальні зміни. Все більше податків і зборів залишається у територіальних громадах. Вказані зміни одразу унеможливлюють корупцію на місцях серед депутатів-чиновників, які самі собі виділяють гроші», – так висловився помічник народного депутата Співаковського Олексій Саковнич.

Проект закону запобігання «конфлікту інтересів» відповідає запитам суспільства, яке хоче позбавитись ганебних явищ корупції і «кумівства». Залишається сподіватись, що парламентарі підтримають законопроект народного депутата від Херсонщини Олександра Співаковського.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН