Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відділення кардіології у Новій Каховці на Херсонщині отримало нове «серцебиття»

Після капітального ремонту приміщення надаватиме медичну допомогу мешканцям 68-тисячного міста й навколишніх районів. Все почалось з бажання відремонтувати систему опалення після встановлення автономної котельної – у відділенні було не так тепло, як у всіх інших. Але ремонт системи потягнув за собою цілу низку проблем, які потрібно було негайно вирішувати – застарілі водопроводи і каналізаційні труби, електричні мережі, заміна старих перегородок. Приміщення капітально не ремонтувалось, а вже працює протягом 60 років. Депутати Новокаховської міської ради знайшли кошти для капремонту.

«З міського бюджету були виділені 1 мільйон 150 тисяч гривень на ремонтні роботи у кардіовідділенні. І зараз це одне з найкращих приміщень у системі закладів медицини в області», – говорить Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Ремонтні роботи виконували дві будівельні компанії – «Монтажник» та «Херсоноблагробуд». Їхньою роботою залишились задоволені медичні працівники, яким працювати у комфортних умовах і надавати якісну послугу населенню. Крім відремонтованих комунікацій і стін,  у відділенні замінені меблі, які виготовив місцевий «Меблевий комбінат». Комунальні підприємства Нової Каховки долучилися до загальної справи і зробили ремонт у двох палатах, а також заасфальтували прилеглу територію. Спільними зусиллями у кардіологічному відділенні створені умови для прийому 35 пацієнтів на цілодобове утримання, передбачені 15 ліжок для денного стаціонару.

kardio-xerson-2

«Відділення має все необхідне для того, аби надавати професійну допомогу при серцево-судинних захворюваннях. Забезпечено устаткуванням для лікування таких небезпечних хвороб, як гострий інфаркт міокарду. Я вдячний депутатам і всім, хто долучився до благої справи збереження здоров’я і життя наших громадян», –  сказав Ігор Гайдаманчук, головний лікар Новокаховської міської лікарні.

Тільки-но прийняте в експлуатацію приміщення кардіовідділення, а перед працівниками виконавчих органів, місцевого самоврядування, будівельних компаній стоять нові завдання. Завершується ремонт інфекційного відділення лікарні, необхідні кошти для обладнання терапевтичного та хірургічного відділень. Існує і системна проблема, до вирішення якої потрібно підключити область.

«У лікарні відсутнє автономне резервне живлення. Реанімаційне, хірургічне, пологове відділення повинні мати дизельну підстанцію, і в разі необхідності відразу ж переходити на живлення від неї. Ціна питання – це життя людей. Ми пишемо листи до обласної влади з тим, щоб виділили кошти з Фонду регіонального розвитку, але з нього можуть фінансуватись лише обласні об’єкти. Тобто проблем у соціальній сфері вистачає», – поділилась начальник управління капітального будівництва Новокаховської міськради Світлана Гончаренко.

Усього на об’єкти охорони здоров’я до кінця року буде витрачено 2 мільйони 500 тисяч гривень з бюджету Нової Каховки.

kardio-xer4

kardio-xerson3

kardio-xerson

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН