Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більше 400 млн. грн. забули сплатити в бюджет підприємства та жителі Херсонщини. Але до них прийде виконавча служба

Хоча заборгованість і скорочується, проте дуже повільно – з початку року на 33 млн. Податковий борг – це не тільки пляма на репутації. Рано чи пізно його доведеться сплатити. У гості можуть прийти і судові виконавці, які, до речі, тепер є не тільки державні, а й приватні. На початковому етапі з цією проблемою борються у фіскальній службі області. До боржника застосовують одночасно декілька засобів стягнення несплачених податків. Спочатку арештовується все йому належне. Якщо швидко погасити недоїмку не вдається коштами, що знаходяться на рахунках підприємця, починається тривалий процес розпродажу майна.

«Комплекс заходів стягнення регламентується Податковим Кодексом України. І залежить від того юридичною чи фізичною особою є боржник. До юридичних осіб органами фіскальної служби застосовуються наступні заходи стягнення: це опис майна в податкову заставу, накладення арешту на рахунки боржників в банках, а також стягнення цих коштів з рахунків. Потім проводиться реалізація заставного майна”, – розповідає Лариса Медведєва, начальник відділу погашення податкового боргу ГУ ДФС у Херсонській області

Цього року чимало пересічних громадян потрапило до категорії боржників. Жителі області не поспішають платити податок на землю. Податківці самі кошти у громадян не забирають. Цим займається виконавча служба, яка за рішенням суду з’ясовує що є в кишенях боржника. Під приціл можуть потрапити як його рахунки в банках чи майно, так і доходи людини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН