Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємці Херсона боротимуться за свої права

У Херсоні відбувся круглий стіл, який організувала Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України. Із місцевими підприємцями зустрічався її генеральний директор В’ячеслав Биковець.

Головною метою круглого столу було не лише обговорення існуючих проблем, а і шляхів їх вирішення. За словами генерального директора Спілки, підприємці, не зважаючи на те, з якого вони регіону, зараз стикаються з одними і тими самими проблемами: недосконала система оподаткування, ліцензування, робота дозвільної система, державного нагляду і контролю в сфері господарської діяльності, корупція, робота банківської системи та багато іншого.

Аби дізнатися, що саме зараз турбує херсонських підприємців на круглий стіл запросили молодих бізнесменів, рестораторів, підприємців зі сфери торгівлі, виробників сільгосппродукції.

Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України постійно лобіює інтересів бізнесменів, починаючи із місцевого і закінчуючи центральним рівнем, розповідає її генеральний директор. Зараз, першочерговим завданням для себе, Спілка бачить продовження мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу до кінця 2017 року, і з відповідним листом звернулися до Прем’єр-міністра України.

Нещодавно на засіданні громадської ради при Державній регуляторній службі була розглянута і підтримана пропозиція щодо передачі функцій, які стосуються підприємницької діяльності від Міністерства економічного розвитку і торгівлі до Державної регуляторної служби України.

Серед досягнень, можна назвати і те, що Спілка відстояла право об’єктів господарювання, які працюють на другій групі і мають дохід не більше 1 млн. грн., не використовувати реєстратор розрахункових операцій.

Йшлося на зустрічі підприємців у Херсоні про те, що зараз український бізнес не задоволений тим, якими темпами проводяться потрібні реформи в Україні, адже пояснення, що йде війна не зовсім зрозуміле, з огляду на те, що рішення приймаються в Києві. Тому підприємці не лише Херсона, а і всієї України звертаються до влади, щодо необхідності впровадження реформ.

2

«Я нещодавно дізнався, що той план дерегуляції, який намічався урядом, виконаний тільки на шістдесят відсотків. А це означає, що більшість тих проблем, з якими стикається бізнес – вони залишаються невирішеними і на місцевому рівні, і на центральному», – розповідає В’ячеслав Биковець, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих  підприємств України .

Голова постійної комісії Херсонської міської ради з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, туризму, сфери послуг та реклами Дмитро Іванов, говорить про те, що до цього зібрання підприємців готувалися і вважає зустріч першим кроком на зустріч молодим підприємцям. При цьому, він зазначив, що малий і середній бізнес у Херсоні є дуже потужною галуззю, яку все одно треба підтримувати.

«Спілка підприємців, це дуже потужна організація, яка має велику місію, велику функцію – поєднувати думки, поєднувати дії, щодо розвитку малого та середнього підприємництва в Україні, в тому числі і у Херсоні. Тож сьогоднішня зустріч є дуже важливою для місцевих бізнесменів», – вважає Дмитро Іванов.

Зважаючи на те, що без підтримки влади розвиток підприємницької діяльності не можливий, на зустріч запросила і представника влади – Олену Урсуленко, секретаря Херсонської міської ради, яка повідомила присутнім, що депутатський корпус завжди готовий допомогти підприємцям. Єдина проблема – повільна робота виконавчої влади. Із цим твердженням погодилися і самі підприємці, які розповіли, що однією з найбільших проблем для Херсонського бізнесу є отримання від міста дозвільної документації, бо будь-яка довідка може готуватися надто довго.

3

Йшлося про те, що саме представники малого і середнього бізнесу створюють нові робочі місця, сприяють розвитку Херсонщини, тому вони потребують підтримки. Але, у першу чергу, йдеться про вдосконалення українського законодавства.

«Підприємці сьогодні наповнюють бюджет, за що платять зарплату і чиновникам, і людям похилого віку. Водночас чиновники створюють штучні перепони, за рахунок яких нам доводиться сплачувати немалі кошти за різні довідки, дозвільну документацію і таке інше. У такому темпі наша країна не скоро стане на правильний шлях. Але ж підприємці це певний двигун, який дає енергію життю країни», – відзначив присутній на зустрічі херсонський підприємець Садіяр Мамєдов.

Присутні підприємці зазначили, що незважаючи на непрості часи, розвиватися все одно треба. «Час зараз доволі складний, непросто починати щось нове, але треба ризикувати і втілювати свої ідеї», – вважає Андрій Сидоренко.

Для вирішення питань Спілка має кілька важелів впливу, для цього проводиться робота за допомоги громадських рад, беруть участь у роботі Ради підприємців, співпрацюють із різними комітетами Верховної Ради України, є і представник Спілки в складі Ради підприємців при Кабміні.

Також на зустрічі прийняли нових членів до Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України.

1

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН