Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина відкрита для інвесторів, – Юрій Рожков

IX Міжнародний інвестиційний форум “Таврійські горизонти” продемонстрував, що Херсонщина – це територія стабільності. Незважаючи на зовнішні виклики, цей регіон був і залишається безпечним і комфортним для кожного жителя та гостя.

Невипадково, що цьогорічний форум зібрав більше 400 учасників та представників ділової еліти із 27 країн світу.

Поєднання новітніх технологій, потужних виробничих майданчиків, досвіду високоосвічених спеціалістів, бережливе ставлення до навколишнього середовища, прозора політика місцевої влади та фінансова підтримка інвесторів дасть новий поштовх до розвитку півдня України – Херсонщини, яка стала форпостом держави“, – підкреслив Юрій Рожков, депутат Херсонської обласної ради, відкриваючи панельну дискусію “Промисловість, транспортна інфраструктура, енергоефективність та їх інвестиційна привабливість” – відкритого діалогу між інвесторами і розробниками інвестпроектів.

Учасники дискусії уважно слухали кожну доповідь під час дискусії, ставлячи відверті запитання.

На панельній дискусії чималу зацікавленість викликали проекти щодо створення портопункту в районі с. Софіїївка Білозерського району з прив’язкою до маршруту нового шовкового шляху ЄС- Україна – Китай, відновлення паромної переправи Скадовськ-Зонгулдак, а також щодо подальшого розвитку “Херсонського аеропорту” з облаштуванням на прилеглій території сонячних батарей. Це дасть ефективність використання земель, які знаходяться поряд з аеропортом і не можуть використовуватись під землевиробництво, – прокоментував Юрій Рожков. – Багато було цікавих і інших інвестпроектів. Єдине, їх розробникам хочеться побажати приділяти більше уваги і часу спілкуванню з інвесторами. На форумі було представлено більше 40 інвестпроектів, за реалізацією кожного з них – створення робочих місць і наповнення місцевих бюджетів. Ми усвідомлюємо,як важливо підняти соціальний рівень життя людей на Херсонщині“.ї

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН