Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Якщо комунальні послуги більше 15% від сукупного доходу – ви маєте право на отримання субсидії

Починають опалювати домівки у Херсоні, зазвичай, у перших числах листопада, за холодної осені – наприкінці жовтня. І вартість опалення буде, напевне, рекордно високою за всі роки незалежності.

Час зайнятись математичними розрахунками і підрахувати, скільки родина сплачує за «комуналку». Якщо більше 15% від сукупного доходу – ви маєте право на отримання субсидії. З цією нормою закону знайомі більшість херсонців, але все ж їх відлякують черги до відділів соцзахисту і тривале очікування відповіді.

Часто жителі міста приходять з подібними питаннями до приймальні народного депутата Олександра Співаковського. «До приймальні нардепа часто звертаються саме з питання нарахування субсидій: одні – не розуміють, як їх оформлювати, інші – побоюються звертатися, що вони не зможуть отримати її, інколи скаржаться на зволікання чиновників, – розповідає помічник народного депутата, юрист Олексій Саковніч. – Ми, від імені народного депутата, надсилаємо листи-запити до районних відділів праці й соціального захисту, роз’яснюємо. Я хочу звернутись до всіх: не зволікайте з оформленням субсидій. На це може піти не один місяць, а рахунки за опалення ми отримаємо вже у листопаді-грудні».

Ті, хто вже скористався своїм правом на отримання субсидії від держави, можуть не турбуватись – субсидія буде автоматично пролонгована. А ті, хто користуються ще і якоюсь пільгою, мають звернутись особисто або електронною поштою до районної влади і обрати: або ви користуєтесь пільгою, або субсидією

Поділитись публікацією

2 коментарі

  1. По неглассному распоряжению лично Шмыгаля, отказывают в субсилии по любому поводу! До маразма доходит! Малейшая задолженность по коммуналке-свободен! Спрашивается, если пенсионер может оплачивать ваши долбаные тарифы, на хрена ему тогда нужны ваши субсидии??!!! Сплошное вранье на каждом шагу!

  2. Совокупный доход 15% от пенсии в 2100 грн = 315 грн Коммунальные, суммарно составляю в среднем 1400грн. Естественно, накапливаются долги при таком соотношении тарифных платежей и пенсии. В субсидии отказывают именно по причине задолженномти, даже минимальной! Спрашивается, на хрена мне нужна ваша субсидия, если бы я мог оплачивать ваши долбаные тарифы?!Более чем уверен, отказывать, при любой возможной причине в субсидии, это негласное распоряжение зеленых мародеров!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН