Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині готуються до свята Дня захисника України

Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради, на своїй Фейсбук сторінці написав про те, як область готується до Дня захисника України. Окрім цього, він зазначив, що саме Херсонщина на сьогодні є форпостом, від якого залежить доля українців:

 – Сьогодні у Херсонській ОДА в рамках підготовки до відзначення державних свят, Дня Українського козацтва та Дня захисника України, відбулось засідання робочої групи під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Валентини Січової.

До складу робочої групи увійшли керівники структурних відділів ОДА, громадські діячі, військовослужбовці та депутати обласної ради. Тож у ході засідання члени робочої групи обговорили питання щодо запланованих урочистостей.

Під час обговорення було наголошено на доцільності проведення урочистих заходів саме на місцях козацької слави – Кам’янської Січі ( с.Республіканець Бериславського району) та Олешківської Січі (м.Олешки). Домовилися на зустрічі, що до 11 години 7 жовтня кожен сформулює свою пропозицію у план заходів, аби надалі обговорити спільний план.

Так, ми вже домовилися з представниками херсонського козацтва, керівництвом заповідника Хортиця та Бериславською адміністрацією щодо проведення можливих заходів на території Камянської Січі, якою я опікуюся вже не перший рік. Думаю, що проведення державних свят саме на двох таких історичних місцях Херсонщини ще раз підкреслить, що ми просто зобов’язані донести нащадкам знання та традиції накопичені поколіннями.

Окрім того, 14 жовтня в Україні – це вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, а Херсонщина сьогодні, як ніколи, є тим самим форпостом, від котрого залежать доля українців.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН