Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївців запрошують визначити переможців Манхеттенського фестивалю короткометражок

Всіх любителів кіно у Миколаєві запрошують на перегляд десяти короткометражних фільмів, що вийшли у фінал Манхеттенського фестивалю короткометражного кіно (Нью-Йорк), і взяти участь в голосуванні за кращий короткометражний фільм 2016, повідомляє Depo.Миколаїв.

В цьому році єдиний в світі глобальний інтерактивний кінофестиваль – Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів – стартував по всьому світу 23 вересня і триватиме до 3 жовтня. Протягом тижня українці, одночасно з глядачами в усьому світі, дивляться 10 картин-фіналістів і вибирають серед них переможця.

Цієї осені щорічний Манхеттенський кінофестиваль проходить в 250 містах на всіх континентах, збираючи більше 100 000 шанувальників короткого метра. Кожен глядач зможе стати членом міжнародного журі і взяти участь у виборі кращої короткометражки року. У 2016 році фестиваль у світі проводиться в дев’ятнадцятий раз, а українці в десятий раз приєднуються до глядачів по всьому світу і беруть участь у виборі фільму-переможця, а також кращої акторської роботи. У Миколаєві кінофестиваль проводиться вже в п’ятий раз і з кожним роком кількість відвідувачів зростає.

У шорт-лист 2016 увійшли ігрові та анімаційні стрічки: “Бравіст” (Росія), “Горила” (Франція), “Еллу підвищили?” (США), “Зламані” (Німеччина), “Карусель” (Великобританія), “Остання подорож загадкового Пола В.Р.” (Франція), “Понаднормові” (Австралія), “Тримайся” (Нідерланди), “Тунель” (Норвегія), “Я – олівець”(Австралія). Прем’єри більшості фільмів-фіналістів відбулися на престижних світових кінофестивалях – в Берліні, Торонто, Трайбеці і інших.

Фільм “Ведмежа історія”, який посів III місце за результатами глядацького голосування на Манхеттенському кінофестивалі 2015 року, пізніше отримав премію “Оскар” за кращий короткометражний фільм. 

Фестиваль стартує 1 жовтня о 15:00 у концерт-холі “Юність”. Триватиме він до 18:00. Вхід вільний.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН