Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Битва «титанів»: Запоріжжя-Миколаїв-Херсон. Або ж, коли влада запрацює

Сьогоднішній день для півдня України став показовим щодо того, наскільки ефективною є обрана обласна влада. Саме цього дня було заплановано позачергові сесії обласних рад на Запоріжжі, Миколаївщині та Херсонщині.

Запорізькі політики взагалі вирішили проігнорувати засідання – хоч воно і було позачерговим та на розгляд депутатів все ж таки виносилося кілька питань, які не знайшли відгуку в душах народних обранців. До сесійної зали Запорізької обласної ради прийшов лише 31 депутат, такої їх кількості не вистачило для відкриття сесії.

Миколаївщина і Херсонщина, в свою чергу, знаходиться в активних баталіях за посади, що і заважає облрадам конструктивно працювати.

Так, у Миколаєві, можна сміливо казати про те, що сесія теж майже не відбулась. Відкрити її змогли та ось прийняти будь-які рішення завадила конфронтація голови Миколаївської облради Вікторії Москаленко із депутатами «Опоблоку», які з нечітко визначених причин не захотіли прийняти рішення про виділення допомоги учасникам АТО у розмірі 200 тис.грн.

Зважаючи на постійні суперечки та конфлікти і не бажання чути одне одного, Вікторія Москаленко оголосила засідання закритим. Жодного питання на сесії розглянуто не було. Подібна нестабільна ситуація в регіоні є цілком передбачуваною, адже і досі не було офіційно представлено нового губернатора Миколаївщини.

І Херсонщина – із великими труднощами обрала нового голову обласної ради. Ним стала доволі одіозна особистість Владислав Мангер, який став відомим завдяки своїм гучним заявам під час виборів спочатку до Верховної ради, а потім на посаду Херсонського міського голови. Неоднозначність цього політика полягає у тому, що йому неодноразово пригадують роботу помічником народного депутата Олексія Журавко, який зараз веде «ватну» війну із Москви з українськими патріотами у соцмережах.

Не всі присутні в сесійній залі були згодні голосувати за єдину запропоновану кандидатуру через те, що в обласній раді він опинився не через волевиявлення херсонців, а через те, що в стінах облради він опинився лише після відмови від своїх мандатів двох його колег по фракції. Обрано ж нового голову Херсонської обласної ради мінімальною кількістю голосів – 33. Наскільки важко вони далися політику, можна лише здогадуватись.

Отже, зима наближається, тарифи зростають. Населення на межі бідності. Влада показує свою ефективність.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН