Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулось виїзне засідання ради підприємців

Підприємці завітали до вже відомої в Херсоні «Зеленої школи». Організовано захід було головою ради підприємців Херсонської області Юрієм Рожковим, який водночас є і головою піклувальної ради ЗОШ І-ІІІ ступенів №21. У зустрічі взяв участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Зібрання пройшло під назвою «Грантові проекти – не міф, а реальність», підтвердженням чого якраз і є еко-школа в Антонівці, що приймала цього дня підприємців області.

Саме на прикладі цього навчального закладу присутні розглянули перспективність участі у різноманітних грантових проектах, що в подальшому сприятиме розвитку цього південного регіону України.

Андрій Гордєєв підкреслив, що для Херсонщини зараз одним з найперспективніших є туристичний бізнес, тож його треба удосконалювати.

Не забули під час засідання і про такі важливі напрямки для області, як фермерство, будівництво, енергозбереження, для розвитку яких участь у грантових проектах відкриває нові можливості.

«Зелена школа» є прикладом енергозбереження, адже цей навчальний заклад обладнаний сучасною системою рекуперації повітря, що забезпечуватиме прохолоду влітку та тепло в зимовий період. На даху школи встановлені більше 300 кв м. сонячних батарей.

«Фінляндія високорозвинена країна, яка давно втілює енергозберігаючі технології. Тому, організовуючи виїзне засідання ради підприємців області, ми хотіли показати наочно, як ці технології можна реалізовувати на власних підприємствах. Еко-школа – унікальна тим, що тут втілені світові технології, які дозволяють цій споруді бути енергетично незалежній кожної пори року. Представники бізнесу мають кошти і бажання рухатись вперед, а отже вони можуть на своїх підприємствах, заводах швидше втілити енергозберігаючі технології, за якими майбутнє», – підкреслив Юрій Рожков, голова ради підприємців області, керівник підприємства “Оригінал-Авто”.

rad-pidpr3

rad-pidpr2

rad-pidpr4

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН