Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні депутат обласної ради підтримав молодих матусь

Звернулися до депутата Херсонської обласної ради Юрія Геннадійовича Рожкова молоді матусі, які були дуже занепокоєні, що у Дніпровському районі планується закрити молочну кухню. Юрій Рожков відгукнувся на прохання та почав розбиратися в ситуації.

Відвідавши виробництво, яке продукує для усіх пунктів молочної кухні в Таврійському мікрорайоні та поговоривши з Ніною Яковлівною Загребою, з’ясувалося, що в Корабельному районі вже закрили молочну кухню і якщо не врятувати ситуацію, то закриють молочну кухню по всім районам міста Херсона, так як без двох районів функціонування кухні буде просто нерентабельним.

Провівши переговори з головним лікарем Херсонської лікарні ім. Лучанського Ломако Людмилой Василівною було вирішено всіма зусиллями зберегти даний проект. Людмила Василівна виділила приміщення в дитячій поліклініці, а Юрій Рожков взяв на себе зобов’язання повністю зробити ремонт та підготувати нове приміщення під пункт молочної кухні у Дніпровському районі.

moloch-kuxnya3

Протягом місяця працювала бригада ремонтників і ось, нарешті, 22 вересня відбулося урочисте відкриття молочної кухні. І на даний момент Херсон – одне з небагатьох міст України, де збережена молочна кухня.

Дитяча молочна кухня функціонує з 1992 року. Вона забезпечує харчуванням дітей у віці від 6 місяців до 2 років, оскільки, за твердженням управління охорони здоров’я, в роздрібній торгівлі немає продуктів харчування, які відповідають всім санітарним і дієтологічних вимогам і можуть використовуватися для харчування малюків. Технологія виготовлення кефіру і сиру для новонароджених практично унікальна в Україні, оскільки використовується культура живих кефірних грибків.

Тому хочеться подякувати усім, хто приймав участь у збереженні даного проекту та доклав немало зусиль для цього – Ломако Людмила Василівна, Рожков Юрій Геннадійович та гостям, які відвідали даний захід та підтримали ідею збереження молочної кухні — депутат Херсонської міської ради Лугова Галина Леонідівна та Президент благодійного фонду Тапе Ольга Борисівна, яка вже протягом тривалого часу допомагає лікарні.

moloch-kuxnya

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН