Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадські організації починають боротьбу з корупцією у курортних районах Миколаївщини

Проектом «Запобігання корупції у курортних районах Миколаївщини шляхом активізації діяльності громадськості» займається Громадська організація «ЕКО Березань», яка нещодавно перемогла у конкурсі «Громадська дія проти корупції», ініційованому Міжнародним фондом «Відродження».

Проект передбачає проведення чотирьох навчальних семінарів і тренінгів, на яких громадські активісти із Березанщини та Очаківщини отримають необхідні знання і навички для здійснення громадського контролю органів державної влади і місцевого самоврядування приморських районів.

Нагадаємо, що 11 вересня, ГО «ЕКО Березань» провела друге навчання основ антикорупційного законодавства, в рамках проекту «Запобігання корупції у курортних районах Миколаївщини шляхом активізації діяльності громадськості» у Коблевській сільській раді. Як партнери по проекту, на даному заході були представники ГО «Очаків за праведливість» в особі голови Правління Олександра Іваницького.

У неділю, 25 вересня, громадська організація «ЕКО Березань» провела третє навчання «Школи активних громадян», яке відбулося у рамках реалізації проекту у місті Очаків за підтримки голови Очаківської райдержадміністрації.

На семінарі були присутні представники ГО «Очаків за справедливість», голова Очаківської РДА Сергій Самоуков, голова Очаківської районної ради Георгій Олійник, депутати Березанської районної ради та їх помічники, а також громадські активісти з с.Коблево.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова Очаківської РДА Сергій Самоуков, голова Очаківської районної ради Георгій Олійник та голови громадських організацій.

Олексій Сидорчук ознайомив усіх присутніх з актуальними темами цього навчання, а саме:

— Конфлікт інтересів. Виявлення конфлікту інтересів посадовців на конкретних прикладах.

— Особливості відповідальності керівників РДА і ОМС.

— Практичні аспекти пред’явлення позовів до посадових осіб РДА та ОМС, розпорядження/рішення яких стосовно виділення земель визнано в судовому порядку незаконним.

— Обговорення порядку провадження громадської експертизи органів виконавчої влади.

— Наявність ознак корупційної діяльності та методика їх виявлення.

Під час семінару з активістами курортних районів було проведене тематичне анкетування і презентація соціологічного опитування.

Лекторами семінару виступили: голова правління ГО «ЕКО Березань» Олексій Сидорчук та його заступники — Євген Чорновалов, Сергій Соловйов, а також Олександр Іваницький, голова правління ГО «Очаків за справедливість», який висвітлив тему «Конфлікт інтересів. Виявлення конфлікту інтересів посадовців на конкретних прикладах».

За словами Олексія Сидорчука, мета проекту «Запобігання корупції у курортних районах Миколаївщини шляхом активізації діяльності громадськості», що здійснюється за Програмної ініціативи «Громадська дія проти корупції» Міжнародного фонду Відродження є сприяння застосуванню антикорупційних інструментів на локальному рівні та підвищення компетенції громадських ініціатив у боротьбі з корупцією на території курортних районів Миколаївської області.

Після закінчення даного заходу організатори навчання подякували представникам районної влади за підтримку та активну участь, зазначивши, що в Очаківському районі влада дійсно стала ближчою до людей та небайдужою у розвитку активних громадян на території району.

Вікторія Козубовська

Миколаївська Правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН