Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські журналісти готують фільм про роботу відомих археологів на півдні України

Про це на Фейсбуці написала херсонська журналістка Лідія Григор’єва:

 – Наша творча група побувала у Бериславському районі у селі Республіканець, де розташовані дві пам’ятки національного значення: Кам’янська Запорозька Січ (входить до національного заповідника «Хортиця») та Консулівське пізньоскіфське городище (2ст.до н.е- 2 ст.н.е).

Це коротенький відеорепортаж про скарби Херсонщини, які приховують наші витоки, про людей романтичної професії, які готові жити в екстремальних умовах, але пізнати істину, і, звичайно, про гостинність на півдні України, адже місцеві жителі та базове агропідприємство «Злато Таврії» доклало чимало зусиль, щоб науковці наступного року повернулись.

Ми живемо в краї багатому на історію, яка може стати родзинкою пізнання для гостей півдня України та підростаючого покоління, яке повинно виховуватись на прикладах безмежної любові до рідної землі.

Історія козацьких ватажків Костя Гордієнка, описана в багатьох літературних творах, а Пилипа Орлика – відома на теренах Європи.

Не менш цікава історія і Консулівського городища – містечка, яке мало серйозну оборонну систему на берегах Дніпра, і чомусь через 400 років покинуло його.

Звичайно, з часом відповідь дадуть історики. А поки допитлива малеча і підлітки приходять на екскурсію до археологів і ,звичайно, розповіді науковців запам’ятаються на все їх життя. Є серед них вже і майбутні історики, яким творити майбутнє України.

Допоки ми готуємо міні-фільм про цю незвичайну подію на півдні України пропоную поглянути відеорепортаж, який трішки наблизить до людей романтичної професії, що поєднують минуле і сучасне, без яких неможливе майбутнє.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН