Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

18 вересня у Херсоні традиційно пройде “Пробіг з вірою в серці”

18 вересняу Херсоні вже традиційно відбудеться«Пробіг з вірою в серці» — всеукраїнська благодійна ініціатива заради здоров’я дитячих сердець, головна мета якої — зниження смертності дітей з вродженими вадам серця.

 В Україні від 7 до 14 малюків на 1000 немовлят з’являються на світ із вродженими вадами серця. 40% з них не доживуть до року, якщо не будуть вчасно прооперовані. Своєчасна діагностика серцевих захворювань у новонароджених значно підвищує шанси маленького пацієнта на одужання.

Однак, лише деякі медичні установи України мають належне обладнання, що дає можливість вчасно діагностувати кардіологічні відхилення і попереджувати їх розвиток.Залучення сучасного медичного обладнаннячерез благодійні ініціативи — один зі шляхів вирішення проблеми.95% дітей матимуть здорове серце та житимуть повноцінним життям, якщо діагностика та лікування будуть проведені вчасно.

 Цього року пробіги відбудуться у 2 містах України:

– Херсон – 18 вересня(ремонт медичного обладнання дляХерсонської дитячої обласної клінічної лікарні, вул. Українська, 81)

– Кременчук – 25 вересня(закупівля обладнання дляМіського пологового будинку м. Кременчука, вул. Цюрупи 20\3).

 Початок заходу –13.00 на площі Свободи. Старт пробігу – о 14.30.

Реєстрація на пробіг відбудеться у день заходу: 13:00 – 14:30.

Реєстраційний внесок:Дорослий – 50 грн. Діти (до 16 років) – 30 грн.Діти дошкільного віку (до 6 років) – безкоштовно.

Пакет учасника: реєстраційний номер, фішка на отримання молочних продуктів, набір учасника пробігу (кепка, браслет).

 У програмі заходу: активності на спортивну та здорову тематику, дитяча анімація, розіграш подарунків, приємні пригощання, музична програма.

 Проект здійснюється за підтримки партнерів компанії «Данон» в Україні (ініціатор та організатор акції):Херсонської міської ради,компанії «Нутриція Україна»,«Моршинська»,«Креді Агріколь Банк»,БФ «Відкриті серця України», МБФ «Українська Біржа Благодійності».

Офіційний сайт міста Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН