Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві журналіст вимагає притягнути співробітників СБУ до відповідальності за утримання та перешкоджання роботі

Головний редактор «НикВести» Олег Деренюга зустрівся з адвокатами і підготував скаргу на ім’я прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса за фактом його утримування в будівлі СБУ та вилучення мобільного телефону.

«Я прошу залучити співробітників СБУ до передбаченої законом відповідальності за позбавлення мене права на захист, права на власність, а також перешкоджання професійній діяльності журналіста. Також прошу негайно передати моїм адвокатам незаконно вилучений телефон», – зазначив пан Деренюга.

Як повідомляє видання, 24 серпня близько 17:00, в той час як журналіст прямував на захід з нагоди Дня Незалежності, йому подзвонив фахівець відділу по роботі з громадськістю головного управління СБУ в Миколаївській області з проханням зустрітися на перетині вулиць Адміральська й Інженерна.

«Як стало відомо «НикВести», Олега Деренюгу хочуть звинуватити в тому, що він вчора (24 серпня – ДМ) в першій половині дня здійснював анонімні дзвінки про неправдиве замінування в Миколаєві. Відзначимо, що в першій половині дня він перебував на відпочинку за межами обласного центру», – пише видання.

24 серпня близько 21:30 головного редактора «НикВести» випустили з будівлі СБУ Миколаевкой області після допиту, який тривав понад три години.

Подробиці інциденту журналіст обіцяв розповісти 25 серпня о 13:00 на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з прес-службою СБУ України для висвітлення позиції відомства.

detector.media

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН