Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївщина експортує більшість товарів в Росію

Головним управлінням статистики підведені підсумки діяльності підприємств Миколаївської області у сфері зовнішньої торгівлі товарами за півроку. За даними Державної митної служби України, у січні- 2016 р. підприємствами області експортовано товарів на суму 735 млн дол. США, що на 10% більше ніж за відповідний період попереднього року. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі ГУ статистики.

Імпортувала Миколаївщина на 333 млн дол. США, що на чверть більше, ніж минулого року. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі становило 402 млн дол. США з переважанням експорту товарів над їх імпортом у 2,2 рази.

Підприємства області експортували товари до 98 країн світу, серед яких найбільші обсяги припали на Російську Федерацію (24% обласного експорту), Єгипет (15%), Індію (8%), Іспанію (6%) та Туреччину (5%). Як і раніше, у іноземців користувалися попитом продукти рослинного походження, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічне та електротехнічне обладнання, готові харчові продукти.

Імпортувалися товари з 92 країн світу, головним чином, з Гвінеї (18% обласного імпорту), Білорусі (16%), Російської Федерації та Гайани (по 7%), США та Польщі (по 6%). З-за кордону завозилися мінеральні продукти, механічне та електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, літальні апарати та плавучі засоби, готові харчові продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, недорогоцінні метали та вироби з них.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН