Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні на автоперевізників чекає створення єдиного диспетчерського центру

Впровадження GPS моніторингу, створення єдиного диспетчерського центру та прозорість пасажироперевезень на морське узбережжя в центрі уваги херсонських депутатів.

«У нас Херсонська область – це більше 200 км морського узбережжя. І, відповідно, великий потік туристів. А це хороша можливість для перевізників заробити під час туристичного сезону. І, звісно, ті люди, які не мають легальних маршрутів, намагаються якось «вклинитися» і заробити на цьому», – коментує Юрій Рожков, голова постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту.

Наразі, мова йде про впровадження GPS моніторингу, створення єдиного диспетчерського центру.

«Такі центри вже працюють у Львові, Києві, Чернівцях. Це один з шляхів, що дасть змогу навести лад з перевезеннями, – переконаний Юрій Рожков.- З’явиться можливість відстежувати, як працює на маршруті і конкретний автобус. Відповідно, буде зрозуміло, що неоснащений GPS–системою автобус, який збирає пасажирів на зупинці чи станції, є нелегальним і його можна буде перевірити».

Всі ці питання планується детально обговорити на спільному зібранні Асоціації автомобільних перевізників, представників профспілки та представників профільної комісії Херсонської обласної ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН