Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аеропорт “Херсон” готується до суттєвих змін

Сьогодні під керівництвом голови облради Андрія Путілова, за участю в.о.заступника голови ОДА Олександра Адамчика, радника обласної ради Ігоря Шепелєва, керівників структурних підрозділів ОДА та депутатів облради відбулося засідання робочої групи з координації та вирішення проблемних питань, які виникають під час робіт з реконструкції аеропорту «Херсон».

Під час засідання обговорили хід виконання робіт щодо реконструкції окремих об’єктів аеропорту. Як зазначив Ігор Шепелєєв, керівництво облради та облдержадміністрації раніше погодили план заходів з реконструкції аеропорту.

«Наразі ті терміни, які були зазначені в цьому плані чітко витримуються», – підкреслив Ігор Шепелєєв. Він розповів, що було визначено 5 основних напрямів реконструкції, зокрема ремонт злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнального обладнання, ремонт руліжних доріжок. За словами Ігоря Шепелєва до 1 вересня 2016 року будуть повністю підготовлені проекти по будівництву та реконструкції злітно-посадкової смуги та встановленню світлосигнального обладнання.

Голова облради наголосив, що це шанс дати «друге дихання» аеропорту.

«Як відомо зі слів міністра інфраструктури ліцензії можуть відкликати в аеропортів Івано-Франківська, Дніпра і Запоріжжя. Тому ринок авіа послуг може розширитися і ми маємо бути готові до цього. – зазначив Андрій Путілов. – Ми повинні запустити додаткові рейси, в тому числі і ранкові, а для цього потрібно відремонтувати руліжну доріжку, щоб літаки могли відстоюватися вночі».

Депутат облради Юрій Рожков запевнив, що до кінця жовтня цього року ремонтні роботи з реконструкції руліжної доріжки вийдуть на завершальний етап. Всі зазначені роботи будуть фінансуватися поетапно.

Як відзначив під час засідання в.о. в.о. директора комунального підприємства Херсонської обласної ради «Херсонські авіалінії» Григорій Усік, зараз тривають тендерні процедури по закупівлі необхідної для аеропорту техніки, зокрема причіпного пасажирського трапу, причіпного візка для обслуговування санвузлів, причіпного візка для заправки ПС водою, причіпного візка для обігріву та кондиціювання салону, ремонту та будівництву огородження.

Нагадаємо, на реконструкцію аеропорту, цього року було виділено 76,3 млн грн. за рахунок обласного бюджету, власних коштів аеропорту та Фонду регіонального розвитку.

ПІК

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН