Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні нардеп Березюк сьогодні дискутував з місцевими обранцями

Сьогодні херсонські депутати на позачерговій сесії розподілили 111 млн.гривень понадпланових надходжень до бюджету та 21 млн. гривень вільних залишків на рахунках. Це 132 мл. гривень за результатами 6 місяців.

Більше двох тижнів знадобилося депутатам для детального вивчення бюджетних статей і визначення пріоритетних напрямків життєдіяльності громади.

«Майже всі депутатські комісії ретельно відпрацювали проект рішення з внесення змін до цьогорічного бюджету. Особливо хочу відзначити роботу членів профільної бюджетної комісії. Депутати за виділення коштів на підтримку галузей освіти, медицини, культури і спорту, ЖКГ (у тому числі і на ремонт доріг – капітальний і ямковий). Більшість депутатів за проект у такому вигляді. Але голосування покаже», – коментує секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Присутній на сесії народний депутат від «Самопомочі» Олег Березюк, звертаючись до депутатів міськради, зазначив: «Зараз потрібно не шукати ворогів у залі, а конкурувати і приймати правильні управлінські рішення на користь громади. Ваша рада вже прийняла декілька якісних соціально важливих рішень: доплата вчителям, щодо енергоефективності закладів освіти, заміни вікон у школах. Це правильний сучасний управлінський підхід. Ви – господарі свого міста. Ви можете спрямувати надлишкові мільйони не лише на проїдання, а й на створення нових підприємств. Але також важливо підтримувати і найбільш незахищені верстви населення», – сказав у виступі Олег Березюк.

Хоч Закон про децентралізацію влади і надав місцевим радам більше повноважень і коштів, все ж підняти рівень життя багатьох людей місцева рада не може. Ці рішення приймаються у столиці.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв звернувся до народного депутата з проханням підтримати звернення до уряду про виділення 300 мільйонів гривень для Херсонського машинобудівного заводу. Ці кошти будуть надані підприємству «Украгролізинг» на закупівлю херсонських комбайнів і передачу у користування аграріям області.

«Ми не в змозі збільшити пенсії і заробітні плати, але ми разом з народними депутатами, урядовцями можемо створити умови, коли люди зможуть заробляти тут, на місці. У нас є кілька проектів, наприклад, по тому ж ХБК, територія якого може бути використана для відкриття нових бізнес-об’єктів», – сказав Андрій Гордєєв.

Відтепер облдержадміністрація буде повністю контролювати і рух коштів з будівництва славнозвісного мостопереходу між мікрорайонами ХБК і Таврійським. Є домовленості між головою ОДА і Верховною Радою та Кабінетом Міністрів про фінансування завершення будівництва з державного бюджету. Частину фінансів надає і бюджет Херсона. І відповідальність за їх використання повністю лежить тепер на облдержадміністрації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН