Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новотроїцькому району на Херсонщині виділять 1 млн.доларів на зрошувальні системи

На початку липня 2016 року після зустрічі з керівництвом обласної державної адміністрації  представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Продовольчої й сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (FAO) завітали до Новотроїцького району.

Під час візиту їм було продемонстровано роботу зрошення, введеного в дію на протязі 2014-2015 років за сприянням програми підтримки USAID «Вода для агросектору», та роботу 6 насосної станції. Крім того, у ході зустрічі за участю представників управління агропромислового розвитку, управління зрошувальних систем, міжнародного консультанта Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (FAO) Михайла Малкова і старшого аналітика з агробізнесу ЄБРР в Україні Василя Говгера, було розглянуто питання надання фінансової допомоги ЄБРР для реалізації проекту модернізації системи зрошення в Новотроїцькому районі. На перспективу було заплановано розглянути можливість надання кредиту на відновлення роботи зрошувальної системи по  24 та 25 насосних станціях.

Під час заходу було досягнуто попередньої домовленості про продовження співпраці із залучення кредиту в розмірі 1 млн.доларів США, для відновлення зрошення. Наразі проводиться робота щодо надання попередніх розрахунків по проведенню робіт та закупівлі необхідних матеріалів. У разі позитивного вирішення питання кредитування, стане можливо відновити зрошення на площі близько 1000 га., що у свою чергу позитивно вплине на врожайність сільськогосподарських культур та дасть можливість наповнити бюджети різних рівнів за рахунок збільшення вартості зрошувальних земель.

khersondaily.com

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН