Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати Херсонської міської ради працюватимуть під контролем громадськості

Віднедавна будь-який херсонець може дізнатися, наскільки активно працює той чи інший депутат міської ради.

Для цього достатньо зайти на офіційний сайт Херсонської мерії.

У розділі «міська рада» будь-хто може знайти депутата, за якого голосував і побачити, які саме звернення подав його обранець.

Вдосконалення електронного ресурсу проведено за ініціативи Олени Урсуленко, секретаря Херсонської міської ради, до якої неодноразово зверталися представники засобів масової інформації із запитом щодо діяльності того чи іншого обранця.

Тому вирішили зробити ці дані максимально прозорими. Зараз за прізвищем депутата на сайті можна дізнатися про його діяльність.

мыська рада Обрез

– На жаль, багато відповідей на депутатські запити виглядають, як відписки. Тому мені здається, що інформація, яка вже розміщується на сайті, буде інформативною і для жителів Херсона, і надасть змогу органам виконавчої влади більш конструктивно ставитися до своїх функціональних обов’язків і давати більш обґрунтовані відповіді на депутатські запити, – розповідає Олена Урсуленко про те, що змусило виступити її із ініціативою створення нової можливості сайту.

Завдяки цій новації нескладно розібратися, хто із обранців Херсона є найбільш активним.

У подальшому ідея прозорості дій депутатів міськради матиме продовження.

– Планується ще висвітлювати відповіді на звернення депутатів. Але це буде трохи пізніше, адже можливості серверу поки обмежені. Зараз багато звернень від депутатів, значно більше ніж від депутатів попереднього скликання, – розповідає Тетяна Памірська, начальник відділу з забезпечення депутатської діяльності Херсонської міської ради.

Подібна ініціатива дає змогу херсонцям не за лозунгами, а за справами оцінити тих, кого обрали минулого року до міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН