Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Незабутні світлини, обійми із Тарабаровою і знайомство із героєм АТО, що став зіркою – виставка «Переможці» у Херсоні

До Херсона приїхали виставка «Переможці», яка діятиме у місті до 22 липня. Цей соціальний мультимедійний проект присвячено українським бійцям і волонтерам, які втратили кінцівки на війні.

Побачити на власні очі всі ці фотороботи, які вже стали відомими можна на другому поверсі обласного театру ім. Миколи Куліша. На відкритті у Херсоні проект представляла куратор виставки, відома телевізійна ведуча Соломія Вітвицька. Саме їй належить ідея виникнення цього соціального проекту, головна мета якого – привернути увагу до проблем людей із обмеженими можливостями і допомогти тим, хто цього потребує. До Херсона «Переможці» потрапили першими з усього південного регіону України, а допомогли цьому статися учасник АТО Садіяр Мамедов і громадська організація «Добродія».

Взяв участь у відкритті виставки і Юрій Весельський, герой АТО, який став одним із учасників проекту «Переможці». Молодий чоловік все ще ніяковіє перед аудиторією, але на знімальному майданчику, розповідає, було комфортно і саме тому всім вдалося зробити такі яскраві, позитивні знімки. Каже, готовий і далі бути частиною проекту, адже впевнений, що всі ці роботи допомагають вирішити важливу для нашого суспільства проблему.

4

Для гостей заходу співала Світлана Тарабарова, яка своїм виступом зарядила позитивом всіх присутніх. Співачка зараз також активно допомагає українським бійцям в АТО і звичайно ж приїхала підтримати проект «Переможці» до рідного Херсона. Батьки співачки також прийшли на відкриття виставки.

28

 

Протягом всіх днів, поки діятиме виставка, можна також допомогти проекту – купити спецвипуск журналу “Viva! Переможці”, де розповідається про всіх героїв цих фоторобіт. Ці гроші підуть на розвиток сучасного протезування в Україні, саме це і є головною метою проекту. Вхід на виставку вільний.

Ще один соціальний напрямок проекту, зробити Україну більш зручною для людей з обмеженими можливостями – спеціальні пандуси, необхідне обладнання для громадського транспорту та інше.

На виставці представлені роботи українського фотографа Олександра Мордерера і арт-директора Тетяни Рубльової. Окремою складовою виставки є цикл сюжетів каналу 1+1, які присвячені вражаючим історіям сімнадцяти бійців і жінки волонтера, що втратили кінцівки від час війни на Сході України. Але це історія не трагічна, це історія життєстверджуюча. Кожен з героїв виставки є переможцем, має сили жити далі і надихати на перемоги інших.

3

Гроші, які вдалося зібрати ініціаторам проекту, вже пішли на важливу справу – до Канади вирушили перші п’ять спеціалістів медиків, які пройдуть тижневий курс навчання у спеціальному реабілітаційно-протезному центрі. Це допоможе підвищити рівень протезування в Україні і наблизити його до світових сучасних тенденцій.

2

29

15

7

5

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН