Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Контролювати лісові пожежі відтепер будуть безпілотники?

На початку літа біля с.Нечаєво Цюрупинського району відбулося тренування з вивчення можливостей безпілотних літальних апаратів у випадку проведення розвідки під час масштабних лісових пожеж.

У демонстрації їх запуску взяли участь техніка і особовий склад Олешківського районного відділу та Головного управління ДСНС у Херсонській області, представники управління з питань цивільного захисту Херсонської облдержадміністрації, обласного управління Національної поліції та Херсонського загону Державної прикордонної служби України.

Тренування пройшли вдало і засвідчили реальну можливість використання таких літальних апаратів при необхідності визначення осередків загоряння та площі пожеж. Такий спостерігач передає на комп’ютер точні дані про займання і напрямок розповсюдження.

Виходячи з цього, можна більш точно визначитися якого типу і в якій кількості направляти техніку на ліквідацію лісової пожежі. А це значно скоротить час і затрачені ресурси в організації рятувальних дій по локалізації вогняної стихії, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Каховська зоря

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН