Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«УКРОБОРОНПРОМ» РОЗПОЧАВ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ ПЕРЕХОДУ НА СТАНДАРТИ НАТО, – РОМАН РОМАНОВ

Державний концерн «Укроборонпом» розпочав створення системи тестової апробації стандартів НАТО в реальних умовах розробки, виробництва, модернізації і ремонту озброєння і військової техніки. Відповідний Наказ підписаний Генеральним директором ДК «Укроборонпром» Романом Романовим. Реалізація проекту відбуватиметься за сприяння Офісу зв’язку НАТО в Україні. Технічні стандарти стосуватимуться всіх стадій життєвого циклу озброєнь, які регламентують реалізацію системи управління і гарантування якості – AQAP (Allied Quality Assurance Publications) 2000 серії.

«Ми повинні оснастити наші Збройні Сили сучасними системами озброєнь, сумісними з аналогічними системами країн-членів НАТО, іншого шляху у нас немає», – заявив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов на семінарі, присвяченому впровадженню стандартів НАТО.  За його словами, впровадження міжнародних стандартів дозволить оснащувати українське військо сучасною та необхідною для них технікою. Відповідна робота має стати синергією зусиль ДК «Укроборонпром» з Міністерством оборони, Міністерством економічного розвитку, Апаратом РНБО, Державним космічним агентством, Національним органом стандартизації, військовими науковими організаціями, які предметно займаються питаннями впровадження стандартів НАТО, а також з іншими організаціями.

Присутній на заході заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко у свою чергу заявив, що Перехід на стандарти НАТО є головним вектором реформування ОПК.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» розвивається в рамках стратегії «Український щит». Вона передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) та оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом держави.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН