Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ми з вами є свідками відродження Кам’янської Січі, – Ігор Йосипенко

На Херсонщині 20-ту річницю Конституції України відзначали на Кам’янській Січі.

 У святкуванні взяли участь представники влади, серед яких керівництво області, депутати обласної ради. Звичайно, прийшли і військові, і козаки, і молодь, що продовжуватиме козацькі традиції – переможці молодіжної патріотичної гри «Джура».

Ігор Йосипенко на свої Facebook сторінці розповів: «Вшанування державного свята на історичній землі допоможе українцям бути ближчими до своєї історії, культури: ідея організувати свято саме тут – наша спільна з головою облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим.

Ми, як і інші патріоти Херсонщини, переживаємо за козацький край, що прославили наші діди, переживаємо і за цю землю. Сьогодні можна було просто насолоджуватися святковими подіями. Особливо яскравим був виступ запорозьких козаків. Це було справжнє шоу – це мужність, доблесть, сила і честь козацтва».

кам сич5

Зараз активно гвориться про відродження Кам’янської Січі. І подібні заходи, окрім іншого, покликані привернути увагу до цього історичного місця Херсонщини.

«Наступне у нас за планом – розробити генеральний план забудови даного місця. Маємо тут відродити історико-культурний заповідник «Кам’янська Січ». Будуть відновлені ті будови періоду 18 століття, коли тут знаходилися Кость Гордієнко із запорозьким військом. Дбаємо за відтворення Кам’янської Січі, аби жителі не тільки України, а й інших країн змогли приїхати і подивитися на це місце, адже воно унікальне дійсно. Тож запрошую гостей на нашу щедру Херсонщину, я впевнений, що з кожним роком у нас буде цікавіше, краще і якісніше. Ми робимо спільну справу!», – розповів Ігор Йосипенко.

кам сич

камсич6

ка сич4

кам сич

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН