Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рейтинги губернаторів півдня України: Саакашвілі, Бриль, Гордєєв, Меріков. Час змінити посаду ?

«Ділова столиця» оприлюднила рейтинг губернаторів за 1 квартал поточного року.

За цими підсумками, в кожного очільника області є достатньо як виконаних обіцянок, так і тих, чий статус поки не зрозумілий.

З огляду на відповідальність, можна упевнено сказати, що найвищу сходинку посідає губернатор Миколаївщини Вадим Меріков, чий показник – 60 відсотків, за ним іде Міхеіл Саакашвілі з коефіцієнтом відповідальності 41%, потім Андрій Гордєєв, голова Херсонської облдержадміністрації, замикає четвірку Костянтин Бриль, губернатор Запорізької області, який поки не виконав жодної зі своїх обіцянок.

Таблицю розроблено за допомоги ресурсу "Слово і діло"
Таблицю розроблено за допомоги ресурсу “Слово і діло”

Більша частина з проектів голів південних областей поки у процесі виконання.

По загальних показниках, Саакашвілі на 6-му місці, Меріков на 10-му, Гордєєв, якому у спадок дісталися показники попередника Валентини Січової – на 12-му місці і Бриль на 18-му.

брыльДля Запорізької області однією з головних проблем залишається зайнятість населення. Низькі показники в динаміці експорту області, темпи введення в експлуатацію нового житла. При цьому область посіла лідируючи місця за розміром середньомісячної зарплати і в Запоріжжі спостерігається найменше зростання споживчих цін.

Херсонщина має проблеми із динамікою сільського господарства – зменшення показників у тваринництві (- 14,9%), скорочення виробництва молока, м’яса і яєць. До того ж, йдеться про значний відтік іноземних інвестицій і помітне зростання споживчих цін. Серед досягнень області називається динаміка роздрібної торгівлі, будівництва і реальних зарплат.

Миколаївщина і її голова В.Меріков можуть порадіти з приводу зростання будівництва, капітальних інвестицій і зростання транспортної інфраструктури області. Серед проблемних показників – борги по зарплаті, падіння оплати праці і висока смертність.

саакашвили вмкмОдещина, на чолі з Саакашвілі, має переважно позитивні показники в таких галузях, як зростання промисловості, машинобудування, зростання середньомісячної зарплати. Але і тут є проблема в сільгоспвиробництві і тенденція до значного підвищення споживчих цін.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН