Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Запоріжжя приїздить державний секретар Ватикану

В червні до Запоріжжя офіційно прибуде державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін. Про це повідомила Апостольська нунціатура в Києві. 

У повідомленні повноважного дипломатичного представництва Святого Престолу сказано, що кардинал пробуде в Україні з 15 до 20 червня. Запоріжжя – одне із трьох українських міст, разом із Києвом і Львовом, де побуває державний секретар.

Прибуття церковника принесе із собою акцію “Папа для України”, що в Європі почалася ще 3 квітня. Тоді європейські католицькі церкви до 24 квітня збирали матеріальну допомогу для жертв російсько-української війни на сході Україні. Про суму зібраних коштів поки що не говорять, однак відомо, що сам Папа Франциск зробив значну особисту контрибуцію.

“Зібрані кошти призначені виключно для населення, яке постраждало внаслідок війни, не зважаючи на віру, конфесію чи етнічне походження”, – написано у листі державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна до запорізького єпископа Яна Собіло. До речі, саме Ян Собіло, єпископ-помічник Харьківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні був призначений головою технічного комітету розподілу зібраних коштів.

Під час свого візиту кардинал Паролін планує зустрітися не тільки з церковним чи державним лідерами, обласними чи міськими головами, але й із переселенцями, а також біженцями з Донбасу. 

Запорізька Правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН