Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Саакашвілі про обшуки в Одеській ОДА

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі різко висловився з приводу сьогоднішніх обшуків в ОДА. Про це він заявив на прес-конференції, яку транслював телеканал “112 Україна“.

“Так не працював ані Пшонка, ані прокуратура Путіна так не працює, і Північна Корея давно не працює. У них взагалі дах поїхав”, – сказав Саакашвілі.

За його словами, генеральний прокурор України Юрій Луценко нічого не знав про слідчі дії, що проводяться в Одеській ОДА.

“Я дзвоню Луценка, і – о диво! – Луценко нічого не знає про ці обшуки. Він дуже здивувався. То яка сила є в країні, яка може так безапеляційно взяти, зайти в найвідоміші регіональні реєстрації за надуманим приводом та вчинити це свавілля?” – зазначив Саакашвілі.

Раніше стало відомо, що у будівлі Одеської облдержадміністрації ГПУ та СБУ проводять обшук. Місцеві ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що обшуки проходять у кабінеті і будинку помічника та радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду “На благо Одеси” (бізнес-центр на вулиці Успенській).

Сам Саакашвілі назвав обшуки “політичною провокацією” і заявив, що вже поговорив з генпрокурором Юрієм Луценком та зажадав негайно відкликати слідчих.

Пізніше в ГПУ заявили, що обшуки в Одеській ОДА проводяться у рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) посадовими особами генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках.

112.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН