Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військо-патріотичні ігри дітей Херсонщини. Вчимось захищати рідний край

З 15 по 17 травня в урочищі Ближні Карабаї пройшли фінальні змагання міської військово-патріотичної гри – випробування 2016. Про це розповідає Валерій Гурковський.

“У змаганнях взяли участь кращі команди із дев’яти навчальних закладів міста: ЗНЗ №11, 18, 27, 30, 32, 36, 37, 44, гімназії №20. Загальна кількість учасників – 90 учнів з 7-11 класів.
Школярі змагалися у військово-прикладних та туристських навичках на місцевості: креслення плану місцевості, стрільба з пневматичної зброї, орієнтування на місцевості, розбирання та збирання АК, пошук та позначення мін на полі тощо.

У конкурсі «Школа безпеки» учасники продемонстрували набуті навички в пожежно-прикладному спорті та використанні засобів цивільного захисту. У змаганнях «воєнізована естафета Десант» старшокласники долали природні та технічні перешкоди.
Під час проведення військово-патріотичної гри –випробування проведено різноманітні конкурси: у конкурсі істориків відповідали на запитання щодо знання історії Збройних Сил України від часів козацтва, у змаганнях з медичної підготовки учасники продемонстрували свої вміння надавати першу допомогу при різних травмах, у конкурсі радистів аварійного зв’язку демонстрували свої вміння користуватися радіостанціями.

Переможцями фінальних змагань військово-патріотичної гри –випробування 2016 стали: у старшій категорії -І місце – ЗНЗ №32, ІІ – спеціалізована школа №30, ІІІ – гімназія №20, у середній категорії – І місце посіла команда ЗНЗ №37.

Організатори гри є Центр позашкільного виховання Херсонської міської ради, директор Свинаренко Ірина Павлівна, Херсонський осередок Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці» Чорнобиля», громадська організація «Дубрава» при взаэмодії з військовослужбовцями оператвно-тактичного угрупування «Південь».

игрі3

ігри4

ігри1

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН