Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

АЗС України перевіряють через стрімке зростання цін на пальне

Тільки лінивий не запідозрив змови мережі АЗС, після того, як одночасно, без будь-якої одразу помітної причини, відбулося підвищення ціни на пальне. Власникам автівок довелося викладати з гаманця на 3 гривні більше за літр, аніж минулого місяця.

Чи є це змовою АЗС, про це висловився Володимир Гройсман на своїй Facebook сторінці. Він написав: «Синхронне підвищення цін на АЗС, яке нещодавно відбулось, на мій погляд, цілком може носити ознаки змови. Уряд з цим не збирається миритись.
У вівторок Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів вже направив звернення до Антимонопольного комітету для перевірки цього питання. Про це я повідомив сьогодні народним депутатам під час години запитань до Уряду. Наступного тижня ми очікуємо інформації від АМК для прийняття рішення, які правові інструменти застосувати у цій ситуації».

Антимонопольний комітет України відреагував швидко і вже надіслав свої попередні висновки у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції до власників АЗС. Яким же буде кінцеве рішення, поки не повідомляється. Нагадаємо, що у разі визнання змови, винні мають сплатити до 10 відсотків доходу за рік, який передував накладенню штрафу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН