Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 20 мільйонів виділено з бюджету Херсона на реалізацію будівельних проектів

На 1 квітня цьогорічний обсяг видатків управлінню капітального будівництва Херсонської міськради становив 45 мільйонів 402 тисячі 330 гривень.

Левова частка цієї суми, понад 23 мільйони 360 тисяч, виділена на погашення та обслуговування кредиту, отриманого на будівництво мостопереходу ХБК-Таврійський.

Майже 20 мільйонів (19 228,526 тис. грн.) з міського бюджету розвитку планується спрямувати на реалізацію будівничих проектів 2016 року.

Всього перелік налічує 36 об’єктів, роботи виконуватимуться до кінця нинішнього року.

Протягом І кварталу виконано робіт на суму 282 тисячі 113 гривень, що становить 1,5% від річного плану. В основному гроші витрачені на проектні роботи.

Так, у ці півтора відсотки, звітують в мерії, ввійшли роботи з проектування термомодернізації (реконструкції) 6-ти дитячих садків Херсона. Готові проекти, за якими отримані позитивні експертні звіти, передані на розгляд обласної комісії з питань відбору інвестиційних проектів задля можливості їх реалізації за кошти державного фонду регіонального розвитку.

Крім того, того триває підготовка до тендеру на будівництво інженерних мереж та споруд на території Таврійського мікрорайону, виділеній у власність учасникам АТО для забудови.

Ще один проект, який довелося корегувати, вже передано на експертизу. Йдеться про «багатостраждальний» мостоперехід між проспектом Сенявіна та вулицею Залаегерсег.

Позитивні експертні висновки організації ДП “Укрдержбудекспертиза” отримані ще за 5 об’єктами, включеними до Переліку.
Це, запевняють у мерії Херсона, дає можливість приступити до виконання за ними будівельних робіт.

pik.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН