Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У передмісті Херсона відновлено 10 пам’ятників Другої Світової війни. За ініціативи Юрія Рожкова.

Роботи тривали близько 2 місяців, бо кожен з пам’ятників потребував серйозної реконструкції. І вже в святковий день Перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні – вони стали місцем вшанування героїв тих буремних років.

Пам’ятники, як мовчазні свідки тих історичних подій, як зв’язок між поколіннями, як місток між минулим і сучасним, як настанова прийдешньому поколінню берегти мир.

Юрій Рожков, підприємець, депутат обласної ради прокоментував: «Масштабні заходи у нас завжди відбуваються в центрі Херсона. А нам  хотілось, аби вони проходили і в передмісті.
Тим більше на День Перемоги. Це водночас і віддати данину тим рокам, і вшанувати ветеранів, і схилити голову перед тим невідомим солдатом, який виборов нам життя і свободу, дійшовши до Берліна. Ми збираємося разом, щоб підтримати один одного. Тим більше, пам’ятники вже давно потребували капітального ремонту. Ми об’єднали зусилля і Антонівського селищного голови, і Зеленівського, і депутата міської ради Руслана Рубана, аби встигнути до травневих свят. Адже хотілося нагадати молоді: не треба забувати минуле, без нього не можна побудувати майбутнє. Трагедія Другої світової війни не повинна повторитись.
Бо найцінніше – це життя
».

Рожков 9.Still022


Рожков 9.Still002 Рожков 9.Still012

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН