Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсон отримав нові повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Керівник в Херсоні ДАБІ – Ростислав Маршак

В рамках децентралізації сфери держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримало місто Херсон. Акт приймання-передавання справ 26 квітня підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та міський голова Херсону Володимир Миколаєнко.

Відтепер місцева влада реєструватиме й надаватиме дозвільні документи на будівництво, а також перевірятиме будівельні майданчики, штрафуватиме порушників та виноситиме приписи на усунення порушень.

«Херсон – п’яте місто обласного значення, яке отримує нові функції, – зазначив Олексій Кудрявцев. – Ми впевнені, що міська влада зуміє їх використати на користь громади. ДАБІ у свою чергу готова допомогти місту зорієнтуватися в нових напрямках роботи у разі виникнення проблемних питань».

Володимир Миколаєнко підкреслив, що міська влада в цілому та новоутворений орган держархбудконтролю зокрема готові розпочати активну роботу з метою зменшення кількості проблемних забудов у Херсоні.

Нагадаємо, що сьогодні низка громад вже отримали нові повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Серед них такі великі міста як Харків, Луцьк, Тернопіль і Маріуполь, а також Ірпінь й Макарів на Київщині, Чорономорськ на Одещині, Славута на Хмельниччині, міста Дружківка, Красний Лиман, Дзержинськ та Селидове в Донецькій області.

http://www.dabi.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН