Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нардеп Співаковський — найбільш ефективний мажоритарник Херсонщини за підсумками березня

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила результати моніторингу діяльності 105 депутатів-мажоритарників у березні.

Серед народних депутатів, обраних від Херсонської області, за сукупністю показників законодавчої роботи та активності у межах свого виборчого округу лідирує Олександр Співаковський. У загальному рейтингу серед 105 мажоритарників України він посів 49 місце, випередивши інших народних обранців від регіону.

Так, за показником законодавчої активності у березні О.Співаковський набрав 84,5922 бали (загальне 52 місце), а за показником роботи у/для округу — 25 балів (загальне 49 місце). Таким чином, за сукупністю показників роботи мажоритарник О.Співаковський посів 49 місце.

Місця інших депутатів-мажоритарників від Херсонської області у загальному рейтингу за березень розподілилися наступним чином: Сергій Хлань — 52 місце, Андрій Гордєєв — 66, Іван Вінник — 87, Федір Негой — 93 місце.

Довідково: У 2016 р. громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинговий проект у 105 виборчих округах 24 областей України та міста Київ. Моніторингова кампанія передбачає щомісячний комплексний аналіз діяльності 105 народних депутатів, обраних за мажоритарною складовою, у їхніх округах. Зокрема, моніторинг включає аналіз таких видів діяльності депутатів:

– аналіз законодавчої активності (кількість постанов, законопроектів та запитів, ініційованих депутатом, зокрема таких, які стосуються проблем його округу; відвідуваність засідань комітетів та пленарних засідань ВРУ, виступи депутата тощо);

– аналіз активності депутата у його виборчому окрузі/області (кількість і регулярність роботи громадських приймалень депутата, проведення депутатом особистих прийомів громадян та їхня відповідність дням для роботи з виборцями відповідно до графіку ВРУ, кількість візитів у округ та участь у роботі місцевих органів влади, звітування депутата про свою роботу).

Більш детально про критерії моніторингу та методологію оцінки депутатів можна прочитати тут.

http://rada.oporaua.org

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН