Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулась святкова хода з нагоди Вербної Неділі

Сьогодні у Херсоні відбулася хресна хода на честь великого свята всіх християн – Входу Господнього в Єрусалим. Дві тисячі років тому мешканці Єрусалиму зустрічали Сина Божого і вітали його пальмовим гіллям. В Україні традиційно освячують віття верби, тому свято називається Вербною неділею. Освячене гілля всі віруючі несуть по домівках як символ того, що кожен готовий зустріти Христа і впустити Його у свій дім.

Херсон – чи не єдине місто в Україні, в якому саме цього дня щорічно проходить хресна хода за участі священнослужителів та парафіян різних конфесій, громадських активістів, очільників області й міста. Віряни з гілками верби пройшли від лікарні ім. А. та О. Тропіних до площі Свободи, де відбувся святковий молебень.

«Сьогодні ми просили у Бога про настання миру в Україні, про процвітання нашої країни, – сказав настоятель храму Святої Трійці, отець Євген. – Хресною ходою ми хочемо показати, що ми єдині, ми зробимо все, щоб зберегти мир і злагоду між собою».

Загальний мир і спокій залежить від зусиль кожного. Християни різних конфесій щороку збираються на спільну ходу і молитву, демонструючи свою єдність у прагненні жити у злагоді.

«Всіх нас об’єднує бажання жити у любові, з вірою і надією у серці. І для цього потрібно небагато – ставитись один до одного з любов’ю і повагою. І тоді, я впевнена, життя стане кращим», – говорить секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко.

Сьогоднішнє свято наближає нас до Великодня. У ці дні на богослужіннях пригадиватимуться п’ять останніх днів земного життя Ісуса Христа. Біль і скорбота розп’яття Сина Божого завжди змінюється великою радістю Воскресіння.

5

4

2

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН