Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ми хочемо провести інвентаризацію всіх земель Херсонської міської ради, – Олег Романюк

Постійна комісія з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин Херсонської міськради минулого тижня продовжила роботу з підготовки квітневої сесії та розглянула кілька питань із землеустрою. Комісія працювала у повному складі, як зажди, у присутності громадських активістів та представників ЗМІ.

Додатково на розгляд 7 сесії Херсонської міськради винесені кадрові питання. За законом, депутати міськради повинні затвердити список народних засідателів, які будуть присутніми на судах. Поки треба створити комісію, яка визначиться з кандидатурами присяжних. Від земельної комісії висунули кандидатури- Антона Хмаро та голови комісії Олега Романюка, які мають фахову освіту і орієнтуються у законодавстві.

Багато питань у депутатів виникає до юридичної служби міськради. Одним із своїх рішень вони збільшили штат правознавців, але це не вирішило проблему нестачі спеціалістів. «В управліннях та департаментах залишаються вакансії юристів, – стверджує в. о. начальника юридичного відділу міськради Анжеліка Копилова. – Наші фахівці працюють по мірі надходження документів і за графіком». Поки вакантним залишається і посада юриста в управлінні земельних відносин, і зараз юридичний сектор цього підрозділу не встигає опрацьовувати велику кількість заяв.

Документи, які розглядають депутати «земельної» комісії проходять всіма профільними управліннями та департаментом по два кола. Багато питань, з яких вже прийняті рішення, не виносяться на сесію через те, що повинні бути опубліковані за 20 робочих днів до сесійного засідання.

«Ми хочемо провести інвентаризацію всіх земель міської ради, тому нам потрібно більше фахівців, які знаються на нормах закону. Адже сьогодні громада втрачає кошти від неукладених договорів по оренді земельних ділянок з підприємцями. Взагалі інвентаризація – це суттєві додаткові надходження до бюджету міста. Цей фінансовий ресурс можна спрямувати на вирішення багатьох соціальних проблем, – говорить голова комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин Олег Романюк. – Хоча відверто, чиновники профільного управління не вітають ідею провести повну інвентаризацію і зробити електронну базу. Також юридичне підкріплення має бути і в роботі комісії по відшкодуванню збитків. Нам потрібно терміново залучати юристів на вакантні посади у виконкомі ».

Наступні «сесійні» питання стосувались змін у програми розвитку сфери освіти (передбачили кошти на розвиток кількох видів спорту та підтримали 10%-ве фінансування інвестпроектів із термомодернізації шкіл). При прийнятті звітів по програмах підтримки Національної поліції та Нацгвардії та затвердженні нових на поточний рік депутатів цікавило, чи зменшився рівень злочинності і рівень розкриття злочинів співробітниками Херсонської поліції. Суть заходів, які фінансуватимуться з міського бюджету, полягає у профілактиці злочинів: вже встановлені відеокамери зовнішнього спостереження за рахунок міського бюджету, куплений квадрокоптер, який дає можливість слідкувати за дотриманням громадського порядку під час масових заходів.

Депутати розглянули і «земельні» питання. Практично всі звернення від комунальних закладів (шкіл естетичного виховання, бібліотек, інших бюджетних організацій) підтримали. З багатьох звернень і заяв від підприємств або організацій не змогли відразу визначитися, тому запланували виїзди і вивчення ситуації на місцях. 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН